fri frakt inom sverige

Ingredienser

Kaolin är en mycket snäll lera, rik på mineraler som jobbar avgiftande för huden och balanserar talgproduktion.

Betula Pendula Sap (Björkvatten) – Björksav innehåller proteiner, aminosyror, enzymer samt mineraler, antioxidanter, socker (xylitol, fruktos och glukos) och vitamin C och B. Den jobbar uppstramande, återfuktande, närande, tonande och uppfriskande. Björk är känd för sina renande och avgiftande effekter. Den jobbar även för att stimulera ny kollagentillväxt för att motverka fina linjer, rynkor och hängande hud. Den ska även hjälpa till att lugna känslig och irriterad hud- Björkvattnet i Nordic Chill kommer från vildvuxna björkar i Sverige och Finland.

 

Helianthus Annuus Seed Oil (Solrosolja) – Solrosfröolja har länge använts inom folkmedicin för både hudvård och behandling av hudsjukdomar. Linolsyra, som är den dominerande fettsyran i solrosolja, kan förbättra hudbarriärfunktionen och gynna dess reparationsförmåga. Fungerar smörjande och mjukar och jämnar ut. Just denna kommer från Tyskland och är ekologiskt odlad.

 

Glycerin är en av de mest använda ingredienserna i kosmetika. Det är ett klart, visköst lösningsmedel, och används normalt i låga koncentrationer. Det förbättrar konsistensen av kosmetiska produkter och kan även hjälpa till att förhindra produktkontaminering från bakterier. Det är även en fuktgivare; alltså drar in vatten från den omgivande atmosfären och för in i huden, vilket hjälper till att förbättra hudens hydratiseringsnivå. Det kan även förbättra penetrationen av andra aktiva ämnen in i hudens övre lager och hjälper till att skydda huden från yttre irritationskällor.

 

Canola Oil (rapsolja) – Raps är rik på vitaminer och antioxidanter som genererar ett glow i hyn. Den hjälper även till att förhindra fläckar, rynkor och akne. Den kan också sakta ner åldringsprocessen. De tre största fördelarna med rapsolja är att den är anti-aging, motverkar akne, samtidigt som den är mjukgörande. Från Sverige.

 

Lactobacillus Ferment – En framkallad, icke-levande probiotisk ingrediens som skapas genom jäsning av mikroorganismen Lactobacillus som finns naturligt i tarmfloran. På huden har den visat sig ha en kraftfull lugnande effekt som i sin tur stärker hudens förmåga att försvara sig mot yttre faktorer, liksom den lugnande effekt den har i magen, har den på huden.

 

Cetearylolivat är en fet, vaxartad ester tillverkad av Cetearylalkohol och fettsyror som härrör från olivolja. Den används för att hjälpa till att sammanföra oljor och vattenbaserade ingredienser och öka produktens hållbarhet. Den har en mycket tjock och lyxig konsistens, vilket gör att masken lätt sprids över huden och lämnar inte efter sig en filmaktig konsistens.

 

Sorbitan Olivate är ett s.k. emulgeringsmedel (alltså ett ämne som, liksom Cetearylolivat, gör att t.ex. vatten och olja inte skär sig) tillverkat av sorbitol (naturlig sockeralkohol) och fettsyrorna från olivolja. Sorbitanolivat är PEG-fritt. Sorbitanolivat är också ett ytaktivt medel, vilket betyder att det hjälper till att tvätta bort smuts och olja från huden. Det hjälper även att återfukta och mjukar upp huden samtidigt som den skyddar mot fuktförlust.

 

Avena Sativa Kernel Flour – Alltså havregryn, är en bra källa till vitamin B, vitamin E, protein, fett och mineraler. Havregryn har antioxidant- och antiinflammatoriska egenskaper och är effektiv mot klåda, akne och ultravioletta strålar. Odlad i Sverige och Finland.

 

Borago Officinalis Seed Oil – Alltså gurkörtfröolja passar sig till känslig och torr hy och är rik på linolsyra, som har en balanserande effekt, och gamma linolenic acid (GLA) som arbetar mjukgörande, hudlindrande och tillför antioxidanter. GLA finns naturligt även i svart vinbärsolja och nattljusolja. Odlad i Sverige.

 

Camelina Sativa Seed Oil – Alltså Camelinafröolja extraheras från fröet från växten Camelina sativa eller som många kanske känner igen som Oljedådra som vanligtvis växer på åkrar. Den kanske inte är så vanlig i hudvård men den innehåller omega-3 och omega-6 fettsyror, vitamin E och fenoler. Camelinaolja innehåller antiinflammatoriska egenskaper som kan lindra och lugna huden. De närande fettsyrorna hjälper också till att stödja en frisk hudbarriär och lindrar tidiga ålderstecken.

 

Helianthus Annuus Seed Cera – Ett vax från solrosfrön, främst från perikarpen (kli) och integumentet (den skyddande barriären). Det innehåller essentiella fettsyror och vitamin A, D och E och är ett bra reparationsmedel av hudlipiderna. Det förhindrar uttorkning och har lugnande, närande och antibakteriella egenskaper. Denna växtolja kan fungera som en naturlig ingrediens för att lindra och lugna vid eksem.

Rubus Idaeus Seed Oil – Hallonfröolja är rik på essentiella fettsyror, vitamin E och vitamin A. Hallonfröoljes exceptionella antiinflammatoriska egenskaper gör den särskilt lämplig för hud som är utsatt för utslag, eksem eller psoriasis. Den absorberas lätt, är inte fet och är också fördelaktig för torr, känslig eller mogen hud. Från Sverige och Finland.

 


Raspberry Seed Oil/Tocopheryl Succinate Aminopropanediol Esters Xylitylglucoside – Det här långa namnet kommer från den enzymatiska biokatalysen av hallonfröolja och ett vitamin E-derivat ska kunna reparera skadad hud och återställa en sund barriärfunktion så att huden känns frisk och återfuktad. Sverige och Finland.

 

Cetyl Palmitate – Detta är en ester av cetylpalmitat och palmitinsyra, alltså ett förtjockningsmedel och mjukgörare som hjälper till att släta ut torr hud. Ingredienser som innehåller cetylpalmitat är naturligt förekommande fettsyror. Den kan härledas från djur men är i Nordic Chills fall härledd från växter.

 

Sorbitan Palmitate produceras genom att reagera polyolen, sorbitol, med fettsyror, i detta fall palmitinsyra. Både sobitol och fettsyrorna förekommer naturligt.

 

Ascorbyl Palmitate – Detta är en stabil och oljelöslig vitamin C-ester som är gjord genom att blanda askorbinsyra och palmitinsyra tillsammans. Fördelar med Askorbylpalmitat  är att den inte bara förbättrar hudens utseende genom att lysa upp din hy utan bleknar även mörka fläckar, solfläckar och till och med akneärr genom att blockera pigmentets syntesväg.

Xylitol är en sockeralkohol som kan vara växtbaserad eller syntetisk. I Nordic Chills fall kommer den från björkvattnet. Xylitol hydratiserar och hjälper till att stärka hudens barriär och hjälper till att bevara vatten i huden.

 

Sclerotium Gum är ett naturligt förtjockningsmedel som erbjuder multifunktionell och stabiliserande aktivitet och agerar mjukgörande. Den utgörs ur jäsningen av släktet Sclerotium som är en filamentös svamp. 

Sodium Dehydroacetate – Alltså natriumdehydroacetat är ett konserveringsmedel som används på grund av dess antimikrobiella egenskaper och dess förmåga att döda mikroorganismer och förhindra deras tillväxt och reproduktion. Natriumdehydroacetat anses vara ett effektivt antimikrobiellt och konserveringsmedel även vid mycket låga koncentrationer.


Tocopherol är en klass av naturligt förekommande föreningar som uppvisar vitamin E-aktivitet. De används i hudvårdsprodukter på grund av deras förmåga att skydda huden mot fria radikaler och stärka hudbarriären.

 

Lactic Acid – Mjölksyra är en receptfri kemisk exfoliant som kommer från jäsning av laktos. Liksom glykolsyra och mandelsyra tillhör mjölksyran alfa -hydroxisyrafamiljen (AHA). AHA är vattenlösliga organiska föreningar som i kosmetiska formuleringar erbjuder oöverträffade fördelar för huden. Mjölksyra utgör en ytterligare fördel som andra AHA inte har. Förutom dess förmåga att avsevärt förbättra hudens utseende, hjälper den även till att hålla den naturligt återfuktad.

svenska